emag

fructe pentru creier gandire

Nutritie pentru creier, Legume, fructe bune pentru creier.

1. Buna hrana pentru creier ar trebui să fie o dieta scazuta in grasimi saturate si zaharuri, precum şi bogata in alimente macră bogata in proteine, legume, grăsimi sănătoase, fructe, legume si cereale integrale. Aceste alimente aportul de substanţe nutritive esenţiale pentru protejarea şi hrănirea creierului, precum şi produse chimice de fabricare a creierului, sau neurotransmitatori care sunt implicate in reglarea somnului, apetitului si starea de spirit. Anumite alimente au un rol în păstrarea funcţiei cerebrale. O dieta sanatoasa merge un drum lung în optimizarea sanatatea creierului.

Alimente bogate in proteine si legume
2. Consuma oua. Ele sunt cea mai bună sursă de alimentare de colină, care este esenţială pentru a face acetilcolinei, un neurotransmitator, sau chimice mesager creier, importante pentru memorie. Mâncaţi cantităţi moderate de carne de vită foarte slabă, de miel şi Turcia. Aceste tipuri de carne sunt surse excelente de proteine si vitamine B-. Turcia este bogat in triptofan, un precursor al serotoninei neurotransmitatorul creier. Mielul este bogat în seleniu. Seleniul este un antioxidant puternic. Se lucrează împreună cu alte elemente nutritive pentru a preveni leziuni la nivelul celulelor creierului. leguminoase Includeţi în dieta dumneavoastră. Ele sunt bogate in vitamina B1 (tiamina), care ajută la conversia alimentare la energie şi este, de asemenea, necesare pentru a sintetiza acetilcolina. Face toate fasole un discontinue în dieta dumneavoastră pentru sănătate în ansamblu.

Alimentele bogate în grăsimi sănătoase
3. Consuma mai mult omega-3 acizi graşi. Creierul este de 60 la sută grăsime (structural). Pentru funcţia de buna celulelor creierului, o dieta bogata in Omega-3, inclusiv nuci, flaxseeds, ulei de masline si peste de apa rece, este foarte important. Potrivit unui articol din 2004 publicat de "Jurnalul de Nutritie, sănătatea şi îmbătrânirea populaţiei," grăsimi (în special Omega-3 acizi graşi), au fost primii din factorii alimentari (substanţe nutritive) pentru a demonstra un efect asupra structurii creierului şi funcţia. ton cu aripioare galbene este o alegere bună, pentru că este bogat în ambele Omega-3 si Vitamina B3 (niacina), care oferă protecţie dublu fata de declinul cognitiv. Aceste alimente, de asemenea, o sursa buna de antioxidanti nutrienţi vitamina E. Vitamina E lucrări împotriva daunelor oxidative ale componentelor grăsime de organe şi ţesuturi (cum ar fi creierul).

Fructe si legume
4. Nutrienţi se găsesc în fructe, cum ar fi afine, afine, căpşuni şi suc de struguri, poate ajuta la păstrarea funcţiei cognitive şi de a îmbunătăţi memoria de lucru. Ei sunt anti-oxidant bogat, protejarea creierului de la radicalilor liberi. Fructele de padure sunt o sursa buna de potasiu, acid folic, riboflavina, vitamina B6, magneziu şi cupru, toate nutrienti importanti pentru sanatatea creierului. spanac Mananca mai multe (şi legume de mare ca varec), pentru a diminua leziuni cerebrale la accidente vasculare cerebrale şi alte tulburări neurologice. Cartofii sunt o mare sursă de glucide, necesare pentru energie, creierul funcţionează aproape exclusiv pe glucoză (defalcate din glucide). Cartofii sunt pline de vitamina B6. Vitamina B6 este necesară pentru a produce o clasă de neurotransmitatori care influenţează comportamentul, cum ar fi serotonina.

Boabe întregi şi lapte
5. Consuma bogate în magneziu, cereale integrale, cum ar fi quinoa, orz şi orez brun. Magneziu ajuta la relaxarea vaselor de sânge, jucând un rol important în prevenirea strângere şi dilatarea asociate cu dureri de cap migrenă. Crescut aportul de magneziu poate reduce frecvenţa atât tensiune şi dureri de cap migrenă. Quinoa (precum ca lapte degresat) este, de asemenea, o sursa buna de riboflavină (vitamina B2), care ajută la conversia la produsele alimentare de energie în interiorul celulelor. Un alt rol al Vitamina B2 (riboflavina) este de a creşte fluxul de sânge la celulele creierului.

No comments:

Post a Comment